Hyvinvointia ja yhteiskuntavastuuta 

01.08.2020

Yritystoiminnan perustamisen yksi kantava ajatus on ollut se, että yrityksen tulee tuottaa hyvinvointia ympärilleen. Ympärillemme tuotettava hyvinvointi voi olla taloudellista, fyysistä, henkistä tai psyykkistä. Joka tapauksessa uskomme siihen, että hyvän tekeminen ei ole koskaan itseltä pois. Antamalla saamme itsekin ja samalla meillä on mahdollisuus lisätä hyvinvointia ympärillämme. 

Tehdään yhdessä hyvää ja annetaan hyvän kiertää. 

Olen aina ollut sitä mieltä, että pienimpiä ja heikompia, puolustuskyvyttömiä tulee voida auttaa ja suojella. Oli sitten kyseessä lapset, eläimet, sairaat tai vanhukset.

Pitkään mietimme, mistä löytäisimme sellaista toimintaa, jota haluaisimme tukea taloudellisesti. Kyselimme vinkkejä myös omilta asiakkailtamme ja sidosryhmiltämme. Onneksemme arvomaailmat kohtasivat ja löysimme tässä vaiheessa kaksi sellaista kohdetta, joiden toimintaa haluamme jatkossa tukea. Toinen näistä on Saparomäen Eläinten turvakoti ja toinen on Apuna ry.

Miksi Saparomäki? Saparomäen toiminnan lähtökohtana on tarjota koti pääasiassa niin sanotuille tuotantoeläimille, jotka muuten tapettaisiin. Turvakodissa eläimille taataan mahdollisuus lajityypilliseen käyttäytymiseen ja annetaan mahdollisimman hyvä ja arvokas loppuelämä. Mielestämme Saparomäen Eveliina Lundqvist kiteyttää asian mainiosti: "Turvakodissa eläimen arvoa ei mitata sillä, kuinka paljon se tuottaa maitoa, kuinka nopeasti sen lihakset kasvavat tai kuinka monta munaa se munii. Turvakodissa eläin saa olla juuri sellainen kuin se on: oma persoonansa, jolla on arvoa omana itsenään".
Lahjoitamme verkkokaupan Organic & Botanic-tuotesarjan jokaisesta myydystä Amazonian Berry-sarjan tuotteesta 1 € Saparomäelle. Kampanja on voimassa 31.12.2020 asti.

Miksi Apuna ry.? Apuna ry on perustettu tukemaan lapsia ja perheitä. Toiminta perustuu yksityisten lahjoituksiin. Jotta yhdistys pystyisi tekemään tätä tärkeää työtä, on lahjoitusten saaminen välttämätöntä. Syksyllä 2019 yhdistys julkaisi kirjan "Äiti, minulla on nälkä". Kirjasta saadut tulot menevät suoraan vähävaraisten perheiden auttamiseen. Apuna ry.:n internetsivuilta poimittua: Annamme ruoka- ja vaateapua vähävaraisille lapsille ja perheille. Maksamme syntymäpäiväjuhlia, sekä harrastuksia. Varoja käytetään myös vähävaraisten perheiden jo erääntyneiden kotitalousmenojen maksamiseen tilanteissa, joissa laskun maksamatta jättäminen huomattavasti heikentäisi perheiden elinolosuhteita"

Suomessa on 150.000 lasta, jotka kesällä ovat ilman koulun ja päiväkodin tarjoamaa lämmintä ruokaa, mikä tarkoittaa kotona enemmän kuluja. Tuet eivät kuitenkaan kesällä nouse mihinkään ja perheet taistelevat nälkää vastaan. Ruokajonoissa käydään ja sieltä otetaan mitä milloinkin saadaan. Me Apuna Ry:ssä järjestämme tuhansille lapsille lomien ajaksi ruuat ja ympäri vuoden annamme tarvittaessa lisäapua. Listoillamme on tuhansia vähävaraisia, jotka koittavat selvitä tiukassa tilanteessaan. Sama ongelma koskee, syys-, joulu-, hiihto- ja pääsiäislomia.

Syksyllä koulujen alkaessa on useimmilla kivaa kerrottavaa kesästä. Tehdyistä matkoista, huvipuistoista, mökkeilystä jne. Kaikilla ei näin kuitenkaan ole ja osa perheidemme lapsista haaveilee jäätelön ostamisesta joskus ihan oikeasta jäätelökioskista. Toiveet ovat toisilla pienet ja me Apuna Ry:ssä haluamme mahdollistaa kaikille vähävaraisille lapsille edes yhden kesähaaveen.

Maksamme myös harrastusmaksuja, sekä harrastusvälineitä, koska kaikilla lapsilla on oikeus onnelliseen lapsuuteen. 

Miten osallistumme ja autamme?

Lahjoitamme Organic & Botanic-tuotesarjan jokaisesta verkkokaupan kautta myydystä Amazonian Berry-sarjan tuotteesta 1 € Saparomäelle. Kampanja on voimassa 31.12.2020 asti.

Apuna ry:n osalta neuvottelut ovat vielä kesken. Toivomme, että elokuun aikana saisimme käynnistettyä kampanjan, jolla voisimme konkreettisesti tukea apua tarvitsevia perheitä. Pysy siis kuulolla, niin kerromme miten Sinä voit tukea kauttamme valitsemiamme kohteita.