LYMFAATTINEN JÄRJESTELMÄ
Kehomme koostuu noin 30%:sti kiinteästä aineesta ja 70%:sti nesteestä. Tästä nesteestä 5 % on verta, 15 % sidekudoksissa olevaa nestettä ja loput n. 50 % on solunsisäistä nestettä. Nämä nesteet ovat elintärkeitä, koska ravinteiden sekä kuona-aineiden kuljetus tapahtuu pääosin niiden avulla.
Terveytemme on riippuvainen tästä järjestelmästä. Ravintoaineet siis imeytyvät suolistosta vereen ja leviävät veren kuljettamana ympäri kehoa kaikkiin soluihin. Solut käyttävät ravintoaineet ja tuottavat sen tuloksena kuona-aineita. Solujen tuottamien kuona-aineiden täytyy myös läpäistä tämä sidekudos päästäkseen takaisin vereen ja poiskuljetettavaksi. Ravintoaineet siis vaihtuvat erilaisista ravinteista ja energiasta kuona-aineiksi. Verenkierto kuljettaa vain molekyylitasoltaan pieniä aineita läpi sidekudoksista ja lymfasuonisto on vastuussa suurempimolekyylisten aineiden, sekä veden poistamisesta ja kuljettamisesta pois kudoksista. Näitä suurimolekyylisiä aineksia ovat bakteerit, epäorgaaniset ja kemialliset aineet, kuona-aineet, proteiinit, rasvamolekyylit, solut ja solujen osat, virukset ja vesi.
Lymfajärjestelmä koostuu lymfasuonistosta ja sadoista lymfa- eli imusolmukkeista, jotka ovat yhteydessä verenkiertojärjestelmään. Nämä solmukkeet ovat lymfateissä olevia eräänlaisia suodatus- ja puhdistusasemia. Lymfaneste ei poistu kehosta ennen kuin se on kulkenut vähintään yhden lymfasolmukkeen läpi, mistä sen nesteet imeytyvät jälleen verenkiertoon puhdistetussa muodossa. Lymfasolmukkeisiin kertyy myös aineita, kuten hiilipöly, lasipöly, mineraalipöly, väriaineet ja muut keholle vieraat synteettiset- ja kemialliset aineet, joista keho ei muuten pääse eroon, . Lymfasolmukkeet eivät vain sido haitallisia ainesosia, vaan myös käyvät elimistölle haitallisten bakteerien ja virusten kimppuun ja tuhoavat ne.
Lymfajärjestelmä on elimistön elintärkeä puhdistusjärjestelmä ja jos tähän järjestelmään tulee häiriö, niin se ilmenee ensin lievänä rauhasturvotuksena johon ihminen kiinnittää tuskin edes huomiota. Yleensä tila pikkuhiljaa vain pahenee, kunnes turvotus on jo kivuliasta ja häiritsevää. Se voi johtua häiriöstä solutasolla tai kuona-aineiden kerääntymisestä vääriin paikkoihin. Kehoon kertyy ajan myötä erilaisia aineksia, jotka eivät sinne kuulu ja ennemmin tai myöhemmin ne alkavat aiheuttaa häiriöitä elimistön terveyttä ylläpitävässä järjestelmässä ja tästä saattaa seurata vakavia sairauksia.

TEHOKAS JA TURVALLINEN KASVOJENKOHOTUS KUIVAKUPPAUKSEN AVULLA

Kuivakuppaus on vanha kiinalainen hoitomenetelmä jolla on todettu olevan merkittävää vaikutusta verenkierron ja lymfanestekierron parantamiseen, selluliitin vähentämiseen, ryppyihin, kipuihin ja särkyihin.

Kuivakuppauksessa ei tehdä haavoja, eli se on veretöntä ja suhteellisen kivutonta paitsi reisien sisäosassa. Kyseessä on ns. liukukuppaus, jossa kuppauskuppia liu'utetaan rasvatulla/öljytyllä iholla. Innokkaimmat  kuivakuppaajat ovat raportoineet hyviä tuloksia hoidon jälkeen. Kuivakuppauksen ansiosta iho eheytyy ja muuttuu heleämmäksi, nestekierto paranee, rypyt ja juonteet vähenevät kasvoilla ja dekolteessa. Joskus käsittely voi aiheuttaa ihon punotusta, mustelmia ja verenpurkaumia, mutta ne häviävät parissa päivässä. Hoidettaessa vatsan ja reisien kosmeettista selluliittia, hieronta kiihdyttää verenkiertoa ja imunestekiertoa tasoittaen ihoa. Hoito auttaa myös rasvankeräytymien vähentämisessä. Kuivakuppauksessa on hyvä noudattaa lymfahieronnan periaatteita koska hoito vilkastuttaa lymfa-aineenvaihduntaa reippaasti. Kuivakuppaushieronta elvyttää verenkiertoa ja aineiden vaihtumista kaikkialla kehossa. Tehokas imu häivyttää nopeasti kudokseen kertyneen kuona-aineen ja pääset eroon rasituksen aiheuttamasta lihaskireydestä ja kivusta.

Ohessa Bellabaci-video vatsan kuivakuppauksesta, ja vatsa kiittää!